Ik heb een heel gezellig druk weekje gehad en weer heel veel inspiratie opgedaan. Lekker met mijn vriendin gefröbeld die hier een paar dagen was  en dan is het lekker dat je gewoon kunt doen waar je zin in hebt, heerlijk. Ze wilde mij mijn vergeten kennis van het haken weer helpen opfrissen maar dat is niet echt gelukt  helaas. Ik heb vroeger best gehaakt, gebreid maar ergens in die grijze massa in mijn bovenkamer zit een laatje vastgeroest wat ik niet meer open krijg :) Laat dat nou net het laatje zijn met mijn brei en haakvaardigheden. Dus het haken blijft nog even liggen, ook omdat ik soms verstandig aan het worden ben en me nu weer voorgenomen heb dat ik niet weer aan iets nieuws moet gaan beginnen. Ik heb nog zoveel onafgemaakte projecten liggen die moeten eerst eens afgemaakt worden.

Bovenstaand klopt niet echt met wat in onderstaand laat zien :) ik ben namelijk wel aan het punniken geslagen. Ik heb de afgelopen 3 dagen al 40 meter punnikdraad (of hoe noem je zoiets?) gemaakt. Ik moet wel eerlijk zijn wij hebben een punnikmolen gekocht. Ik had hem gekocht voor mijn moeder omdat die niet meer kan handwerken vanwege de reuma. helaas lukte dit ook niet. Dus in eerste instantie was het geen nieuw project, uiteindelijk is het dat wel geworden. Maar nu gaat dit zo snel dat je bet snel wat afhebt. Ik heb vast een Ketting/sjaal voor Koninginnendag, EK,NK, Olympische spelen noem maar op ik ben er in ieder geval klaar voor.


Het punnikmolentje
Leuk om te doen, en lekker snel.


Het eindresultaat, laat het oranjegevoel maar komen.

Reacties

Vera zei…
Ziet er leuk uit zeg!!
Handig apparaatje he dat punnikding, als je eenmaal de slag te pakken hebt werkt dat ding super.
Jij loopt er in ieder geval origineel bij :)

Groetjes

vera
Gerrina zei…
Dat gaat wel heel erg snel als ik me vanuit de winkel van mijn ouders die molentjes herinner! Gave toepassing zo'n sjaal! Fijn weekend, groetjes, Gerrina
Tessa zei…
Whahaha een punnikmolentje: wát een uitvinding :-D Maar de sjaal is ontzettend leuk!!

xx Tessa
Wat leuk, ja dat doet me denken aan vroeger. En aan mijn kleindochter die het ook wilde leren. De ketting/shawl is gaaf geworden hoor.
groetjes Marja
Jeany zei…
Haha, super!!!
Ellen zei…
Bedankt voor je reactie op mijn blog Agitte.
Jeetje punniken, dat heb ik heel vroeger ook gedaan maar 40 meter in 3 dagen, nee, dat doe ik je echt niet na;-)
Je ketting ziet er geweldig uit!
Groetjes Ellen
Patrice zei…
Vandaag vrijdag 30 maart nog 15 dagen!!
Gekke mie die je bent... punniken...is dat niet iets voor omoes of zitten wij al bij die categorie ??? hahahahahaha

Doeikes
Wat een geweldige punnikmolen, wist niet eens dat die bestond!
Je oranjesjaal is helemaal super geworden!

groetjes, Alie :-)
Nathaly zei…
Wat was het weer een fantastische Art Specially beurs in Zeist. Ik was er lekker voor 2 dagen en heb enorm genoten. Petje af voor jullie organisatie. Nathaly

Populaire posts