Ruim driehonderd arrestaties bij Sensation Black

zondag 15 juli 2007 15:30

(Novum) - Bij het dansevenement Sensation Black zijn 308 personen gearresteerd. De sfeer was volgens de politie goed, op een aantal kleine vechtpartijen aan het einde van het feest na. Er waren zaterdagnacht ruim 23 duizend in het zwart gehulde feestgangers in de Amsterdam Arena.

Het aantal arrestaties is fors hoger dan vorig jaar, toen op dertigduizend bezoekers 89 mensen werden opgepakt. Een verklaring hiervoor heeft de politie niet. Bij Sensation White, een variant van het dansevenement met toegankelijker muziek, werden vorige week negentig bezoekers opgepakt. Toen waren er veertigduizend mensen in de Arena.
Even een klein stukje uit de krant, hier zat onze zoon dus ook bij.

Gisteren ging hij opgetogen met 3 vrienden richting Amsterdam om naar Black Sensation te gaan. Als moeder roep je dan toch altijd kijk uit, hou je glas bij en dat soort dingen. Om half 12 belt hij op "MAM het is hier K....." wat Bleek? was hij bij de ingang door een snuffelhond samen met een vriend tussen de groep uit gehaald. Eerst had hij zoiets van "Shit ze zullen toch niets in mijn zak hebben gedaan" Hij rookt niet, heeft nog nooit een Joint gerookt en word er dan toch tussen uit gepikt, en zijn vriend idem dito. Op het moment dat hij me belde lag ik in een deuk, Onze Mike is iemand die heel verstandig is en nooit in 7 sloten tegelijk springt dan overkomt hem zoiets. Hij kan zich prima redden hoor en was behoorlijk rustig gebleven onder al dat politiegeweld maar vanmorgen hoorde ik het hele verhaal en nu ben ik eigenlijk wel pissig. Het is natuurlijk goed dat ze zo streng controleren maar als hij b.v had gezegd dat hij 5 grm wiet bij had gehad (had hij niet maar dit als voorbeeld) dan had hij door mogen lopen, want dat mocht hij vond zichzelf behoorlijk voor paal staan. Hij werd gelijk in de boeien geslagen zonder enkele reden, dat hoorde er gewoon bij en afgevoerd naar een politiepost, hij werd langs het publiek gevoerd en dan krijg je natuurlijk de nodige opmerkingen naar je hoofd gegooid. Bij de politiepost werd hij helemaal gecontroleerd waarbij hij al zijn kleren uit moest doen en daar dus in abrahamskostuum ook nog oefeningen moest doen zodat eventuele verborgen goederen wel uit zijn lichaam zouden komen. Geloof maar dat dat toch behoorlijk genant was, en zonder verdere excuses is hij de Arena weer ingegaan met een stempel drugsvrij. Nou vraag ik je, sorry hoor maar er had toch op z'n minst een kleine sorry vanaf gemogen. hij heeft verder na een valse start een fantastische avond gehad maar als ik dan in de krant lees dat er zo'n 300 mensen opgepakt zijn, ja dan denk ik toch dat is makkelijk als je er een aantal oppakt omdat zo'n snuffelhond even gek doet. Vanmiddag hoorde ik wel even op de radio dat van de 300 mensen er 200 wel mochten vertrekken maar de stemming is al wel gezet. Daar lees je dan vaak niets over terug. Hij vertelde wel dat al zijn gegevens direct werden opgeschreven en ik vraag me dan af wat ze daar dan mee gaan doen. Het toeval wil dat we hem ook nog op tv hebben gezien terwijl hij afgevoerd werd, gelukkig alleen op zijn rug maar wij hebben hem wel herkend. Hier het filmpje van onze Mike is de tweede met donker haar en zijn handen wat onbenullig op zijn rug.

Bij wijze van grap heeft een vriend van Mike het tv beeld bewerkt tot een plaatje.

Reacties

Anita zei…
Inderdaad, dit is heeeeeeel erg vervelend. Er was al gezegd, dat ze meer aanhoudingen zouden doen, maar ja wie verwacht nou dat ze jullie Mike er net tussenuit pikken. En dan de manier waarop, ik geloof goed dat hij er flink de balen van heeft.
Maar evenzogoed, denk ik dat je er niets tegen kunt doen. Zo gaan er ik weet niet hoeveel naar binnen, die WEL iets bij hebben. Dat blijf je houden denk ik. Toch fijn dat hij het verders wel naar z'n zin heeft gehad.
Klaartje zei…
Oeps! Da's ff minder! Iets subtieler had gemogen, maar ja...... er moet inderdaad wel gecontroleerd worden. En na de white versie waarbij uiteindelijk iemand is overleden werdt er op de black versie dus duidelijk extra gecontroleerd... Pech dat Mike er net uit werd gehaald! Maar gelukkig heeft ie toch nog een leuke avond gehad verder!
Ja hoor!!!! Das toch niet te geloven!!! Ik ben in Belgiƫ in een discotheek ook een keer helemaal uitgekleed door een politie-agente...NIET LEUK! Ik was uiteraard "clean", maar gezellig is anders....
Anoniem zei…
Jeetje zeg! Leuk is anders. Ik snap de organisaie wel om de controle omhoog te gooien, maar wat een domme fout zeg. Zo te lezen heeft hij gelukkig nog wel veel lol gehad. Ik moet er nog maar eens goed over nadenken of ik volgend jaar nog wel heen wil.

Populaire posts