Oranje rood wit en blau....auw

Vervolg van gisteren. Ik heb de titel van mijn blog eens onder loep genomen en daar staat natuurlijk de life of..... maar van mijn leven weten jullie eigenlijk niets. Dus..........dat blijft lekker zo. Ik vind het af en toe wel leuk om eens een verhaaltje te schrijven doorspekt met zelfspot, dus neem me niet te serieus met het lezen van mijn berichtjes. Zo laat ik jullie af en toe een kijkje nemen in mijn privéleven terwijl ik toch lekker privé bllijf.


De voetbalkoorts neemt hier epidemische vormen aan. Ik ga de komende dagen maar in quarantaine voel me zo schuldig als ik mensen zou besmetten.
Hieronder een paar punten, mocht je deze verschijnselen herkennen.... helaas dan ben ik bang dat je ook een besmetting hebt opgelopen. Ben je de afgelopen dagen bij mij in de buurt geweest dan bied ik hierbij mijn excuses aan, wist niet dat ik het onder de leden had.
 • Rommelende darmen,  
 • Zenuwachtige trekjes, 
 • Je hebt het alleen nog over onze jongens ( en dan bedoel ik niet mijn zonen) terwijl je nog nooit een voetballer in het echt hebt gezien.
 • Je gaat spontaan mensen zoenen waar je normaal een hekel aan hebt (daar zit hem het grootste besmettingsgevaar in) en je hebt het gevoel dat je allemaal familie bent.
 • Je koopt alleen nog maar oranje kleding waar je vervolgens mee voor schut loopt en dan kom je er ook nog eens achter dat heel Nederland dezelfde smaak als jou heeft ( dacht altijd al dat ik een trendsetter was).
 • Je gooit bij de wedstrijden de ene opmerking na de andere opmerking richting het beeld terwijl je medekijkers zeggen dat het toch echt buitenspel is (en ik maar denken dat dit betekende buiten een spelletje monopoly spelen)
 • Je zoekt spontaan de woorden corner en strafschop op wikipedia op ( nog geen idee wat het betekend maar de uitleg heb ik wel opgeslagen want dat staat erg interessant als je toch op het juiste moment dit wel weet uit te leggen).
 • Je krijgt ineens een grote behoefte aan kaas, chips, borrelnootjes,worst, bitterballen, sigaretten, wijn ( de laatste 2 kunnen variëren per persoon).
 • Je gaat joggend door de kamer heen als er een doelpunt valt, terwijl je nog nooit buiten joggend door de frisse natuur bent gegaan.
 • Je juicht op momenten dat er niets te juichen valt, (was vroeger toch makkelijker toen er nog een grote H in beeld kwam dan wist je dat het een herhaling was van een eerder doelpunt)
 • De volgende morgen kom je slecht op gang ( denk dat dit komt door de koortsaanvallen in je slaap) maar een paar bakken koffie doen wonderen ( zelfmedicatie)
 • Je praat, kijkt, luistert, leest naar alles wat met voetbal te maken heeft en je begrijpt niet dat er nog mensen zijn waar het leven nog wel gewoon van door loopt.
Toch vanmorgen maar even de huisarts gebeld en zij verzekerde mij dat dit alles vanzelf weer overgaat en dat ik vanaf volgende week niets meer mankeer en onder normale omstandigheden geen voetbalwedstrijd meer bekijk.  Dat is dus te overzien.

Gisterenavond heb ik nog wat uiterlijke verschijnselen opgelopen, wij zaten op de tribune op de H side (balkon bij schoonzus met uitzicht op de Hema). Door de deur zagen we het voetbal en ik had toch niet echt agressieve H siders naast me zitten. Maar halverwege de wedstrijd kwam ik erachter dat ik bont en blauw was. Dorathe zat 2 stoelen verderop dus die kon het ook niet zijn ( wij willen nog wel eens meppen dat noemen we dan vriendschap). Hieronder dus de uiterlijke verschijnselen van VOETBALKOORTS op de foto vastgelegd.

Mocht je aantal van dit soort kenmerken hebben bel maar niet je huisarts want dat scheelt je weer een consult.

Dit was dus weer een hoop onzin op een hoop, laat nu maar weer even een foto zien van wat ik heb gemaakt. Een canvas zwart met zilver. Ik heb hem zelf niet meer want de schoondochter van de kroegbaas waar de expositie was heeft hem nu boven haar bed hangen.

Reacties

*Ellen* zei…
Agitte je hebt echt je beroep gemist joh, je had schrijfster moeten worden, lig hier in een deuk, en ohh bijna vergeten je canvas is ook weer supers
Bea zei…
Hallo Agitte,
Ik lag in een deuk over je voetbalkoorts.
Hoe verzin je het allemaal, je kan wel schrijfster worden,
En je canvas doek is erg mooi!! Groetjes Bea Wagenvoort
Diny Sprakel zei…
Hoi Agitte, hoe zo gek? Wel leuk om te lezen. Kun je morgen nog vergaderen of zit je verstand niet meer waar het zou moeten zitten?
groet Diny
hihihihihihi wat een giller
dat scheelt de dokter bellen alles wat er staat klopt, nu weet ik dat het volgende week over is, LOL
je canvas is schitterend geworden meis
liefs angelique
Yvonne zei…
Heerlijk om te lezen wat jij allemaal zo even uit je mouw kunt schudden!!
Je Canvas is geweldig natuurlijk!
groetjes Yvonne
Marie-claire zei…
Wauw, die Canvas is gaaf!!
heb je die bewerkt met gesso?

groetjes Marie-claire
Christa zei…
ai wat een lelijk beurse plekken, vond je verhaal wel super om te lezen doe je voorzichtig as zondag hihi groetjes christa
Hoi Agiite,

Ai, volgens mij heb je al heel wat mensen aangestoken, want ik hoor deze klachten in mijn omgeving erg vaak... ik vrees dat we het hoogtepunt van deze ziekte nog niet bereikt hebben! (dat hoop ik eigenlijk ook, heb er wel wat blauwe plekke voor over, hoor, voor een overwinning op zondag!) Leuk verhaal! Mooi kunstwerk ook gemaakt, bijzonder!

Groetjes,
Wendy
misschien kunnen we een praatgroepje beginnen?

De AVKL (Anonieme Voetbal Koorts L(ij)eiders

xx Tessa
Bianca zei…
Ben blij dat ik nog niet met dit virus besmet ben. Ziet er allemaal niet erg prettig uit. Ben wel blij voor je dat het vanzelf weer overgaat.

Maarre, je canvas is schitterend. Die kleur is ook geweldig, heel erg mooi.
Groetjes,
Bianca
Marjanne zei…
hahahaha dat is het helemaal! Ik heb gister ook buitenspel opgezocht in het woordenboek! en wat staat daar: fout van een speler die zich bevindt op een plaats waar hij niet hoort te staan! Nou daar schiet ik ook niets mee op!

Populaire posts